Дії Президента Ющенка будуть оцінені згодом — політолог

Негативна оцінка громадянами України роботи Президента Віктора Ющенка є очікуваною.

Принаймні так вважають політологи.

На думку політолога Олександра Колядка, з огляду на сьогоднішній стан українського суспільства таке незадоволення не є дивним, оскільки Леонід Кучма перебував на посаді Президента більше за всіх інших, а отже із ним асоціюється певна епоха.

«Найпершими критеріями, за якими люди оцінюють роботу того чи іншого президента є матеріальний чинник, стан корупції та загальна стабільність в країні, — розповідає «Малакаві» політолог, — Кучма отримав велику підтримку через те, що саме при ньому встигла виробитися чітка лінія економічного та суспільно-політичного розвитку».

Щодо Леоніда Кравчука, на думку політолога, то він не пробув на посаді й одного терміну й не встиг суттєво вплинути на щось. Він прийшов у час становлення держави, коли було надзвичайно важко забезпечити усі вимоги людей.

«Чотири із п’яти років президентства Ющенка пройшли при парламентсько-президентській республіці, де сфера економічної та соціальної політики не входить до компетенції Глави держави, — каже Олександр Колядко, — Ющенко намагався проводити політику, котра була направлена на досягнення стратегічних цілей, що буде оцінено пізніше».

old_editor, 11.03.2010 14:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини