Тігіпко стане віце-прем’єр-міністром. Таке рішення є дуже дивним — політолог

Сьогодні, як повідомила прес-служба глави держави, Президент України Віктор Янукович провів зустріч із Сергієм Тігіпом.

Результатом таких переговорів стала поки усна домовленість про те, що Сергій Тігіпко в новому уряді отримає посаду віце-прем’єр-міністра з економічних питань.

Це, за словами політологів розумний крок Януковича.

«Йому вигідно працевлаштувати Тігіпка у своїй команді, тим самим позбавити його шансу виступати, як самостійного гравця на політичній арені України, а також конкурента на майбутніх виборах, — говорить політолог Олександр Колядко,Також, таке призначення було б вигідно Януковичу і в моральному плані, тому, що це довело б його моральне право на президентство, оскільки навіть видимість об’єднання політиків дає такий результат».

За словами політолога, для Тігіпка таке призначення дає доступ до важелів влади, але позбавляє його самостійного статусу і змушує «прикріплюватись» до Януковича та його команди й надалі виступати разом із ним.

«В разі такого призначення Януковичу також доведеться взяти частину команди Сергія Тігіпка на різні щаблі влади, — каже політолог. — Для мене особисто, рішення Тігіпка погодитись на таке призначення є дуже дивним, оскільки він значно зменшує шанси на успіх кандидатів від його команди на місцевих виборах».

old_editor, 10.03.2010 18:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини