Школи та садки не можливо підготувати до землетрусу – начальник управління освіти й науки

Судячи з реакції на повідомлення про те, що у найближчі десять днів у області може статися землетрус, склалося враження, що наші чиновники не так бояться наслідків, як паніки.

Недостовірна інформація про землетрус є не новинкою, проте у будь-якому випадку, як переконують вчені, повинна бути стовідсоткова готовність до евакуації.

Одним з найскладніших питань є евакуація шкіл та дитячих садків.

Як пояснює начальник управління освіти й науки у місті Михайло Верес, до землетрусу важко готувати школи та садки, адже він триває кілька секунд й може розпочатися у будь-який момент часу впродовж цих десяти днів.

«Тим не менше, усі працівники освіти ознайомлені з тим, як потрібно поводитися під час надзвичайних ситуацій, у кожній школі та дитсадку є план евакуації. Однак, якраз перед землетрусом наші освітні установи є найменш захищеними», - пояснює Михайло Верес.

Єдиним способом, як переконують в управлінні освіти є хіба що відміна занять, що без достовірних фактів просто не можлива.

Крім того, за словами Михайла Вереса, потрібно дещо спокійніше ставитися до таких повідомлень, адже можливість землетрусу сьогодні є лише припущенням.

old_editor, 10.03.2010 17:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини