Олександр Харебін: Тих, хто підписав заяву в захист Вадима Войтика ввели в оману

Більше 120 співробітників «Статусу» збираються звільнитися? Президент «Медіа Інвест Груп» стверджує: не всі підписи справжні.

25 лютого «Телекритика» отримала по електронній пошті заяву співробітників мережі ділових видань «Статус» з приводу усунення з посади керівника цього проекту Вадима Войтика. Співробітники «Статусу» запевнили редакцію «ТК», що готові надати оригінал заяви зі всіма підписами до 12:00 26 лютого. Текст заяви був опублікований на «ТК»:

Заява колективу національної мережі ділових видань «Статус»

Ми, колектив національної мережі ділових видань «Статус», висловлюємо незгоду з діями керівництва холдингу «Медіа інвест ґруп», спрямованими на усунення з посади генерального директора ТОВ «Економічна медіагрупа» Вадима Войтика та на дестабілізацію роботи компанії.

У п’ятницю, 22 лютого 2008 року, директори регіональних редакцій ТОВ «Економічна медіа група» стали свідками незаконної спроби позбавити Вадима Войтика права виконувати обов’язки гендиректора видавничого дому «Економічна медіа група». У зв’язку з цим колектив вимушений заявити таке.

Ми вважаємо форму звільнення пана Войтика такою, що не відповідає ані чинному законодавству, ані професійній діловій етиці, ані загальноприйнятим нормам моралі. Техніка «двох протоколів на вибір» і погрози не витримують жодної критики. До того ж претензії, висловлені на адресу Войтика президентом холдингу Олександром Харебіним (підготовка паралельного проекту і непрозора фінансова звітність), ми вважаємо повністю надуманими.

Відтак, розуміючи загрозу, яка нависла над самим фактом існування проекту «Статус», висловлюючи загальну та публічну незгоду з діями керівництва холдингу – президента Олександра Харебіна та віце-президента Ірини Андрющенко, коллектив ТОВ «Економічна медіа група» прийняв рішення звільнитися з займаних посад. Станом на 15.00 понеділка, 25 лютого, заяви про звільнення написало 126 працівників.


За твердженням регіонального директора Волинської редакції «Статусу» Юрія Ричука, що надав текст заяви «Телекритиці», більше 120 його співробітників на знак протесту проти відчуження Вадима Войтика подали заяви про звільнення.

Після публікації заяви, в редакцію «ТК» звернувся президент холдингу «Медіа інвест груп» Олександр Харебін з наведеною нижче заявою:

Керівництво «Медіа інвест груп», в моїй особі, особі президента Олександра Володимировича Харебіна, хоче попросити видання «Телекритика» зняти з сайту «Телекритики» заяву про колективне звернення співробітників проекту «Статус» з приводу підтримки Вадима Войтика, у зв´язку з тим, що у нас є підтверджені дані про те, що співробітників проекту «Статус» за їх спиною ввели в оману, повідомивши, що проект «Статус» закривається і керівництво «Медіа інвест груп» не зацікавлене в розвитку регіональних проектів.

Хочу сказати наступне: більшість співробітників проекту «Статус», чиї прізвища використані як підписантів даної заяви, не знали про те, що така заява існує. Я наполягаю, що перш ніж публікувати такі речі, видання «Телекритика» зобов´язане було отримати підписані підписні листи під цим зверненням. У нас, у керівництва холдингу, є підписана заява більшості людей, чиї прізвища використані в цьому зверненні, що вони не писали і не підписували цих звернень на підтримку Вадима Войтика.

Вадим Войтик дійсно усунений від виконання обов´язків генерального директора проекту «Статус» внаслідок того, що зараз ми проводимо аудит фінансово-господарської діяльності підприємства, яким він управляв. Буде проведений аудит всіх 12 регіональних дирекцій і буде ухвалено рішення щодо звільнення Вадима Войтика. На сьогоднішній день він усунений у зв´язку з проведенням аудиту. На підставі первинного аудиту, який ми зараз проводимо по всіх підрозділах підприємства, ми в четвер озвучимо, які у нас підстави для звільнення.

Як ми і заявляли раніше, «Медіа Інвест Груп» приділяє максимальну увагу розвитку регіональних дирекцій. Ми як і раніше видаватимемо всі наші 5 регіональних проектів, а найближчим часом і проект «Статус-Київ». Не йдеться ні про яке закриття цього проекту. Йдеться, навпаки, про збільшення об´єму, поліпшення контенту і розширення географії присутності проекту «Статус» в регіонах
.
old_editor, 12.03.2008 00:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини