Івасютин каже, що люди Анушкевичуса погано організовують депутатські тусовки та пропонує заснувати «Вісник»

Лідер фракції НУНС у Івано-Франківській міській раді Михайло Івасютин вважає, що організація роботи міськради не завжди відповідає регламенту.

Про це п Івасютин повідомив репортерові MALAKAVA.

«Організація роботи Івано-Франківської міської ради не завжди відповідає регламенту міської ради. У зв’язку з цим, майже постійно сесії розпочинаються із запізненням, постійно частина проектів рішень розглядаються депутатами перед самим початком сесії або й сесійному засіданні», - заявляє п.Івасютин.

За словами лідера фракції, він уже звернувся до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса та секретаря міськради Василя Бойчука з пропозицією, організаційно відпрацювати порядок проведення сесійних засідань.

«Для цього необхідно перебрати досвід роботи Івано-Франківської міської ради. А саме: скласти план роботи міської ради з визначенням, які питання на яких сесіях і коли будуть розглядати. Відповідно, виконавчий комітет, відповідальні особи готують матеріали на сесію, готують короткі пояснення, збирають експертні висновки, проводять слухання у профільних депутатських комісіях, одержуючи протокольні висновки і таке інше. Погоджувальна рада формує порядок денний, а міський голова оголошує сесію і порядок денний з питань, які пройшли цю процедуру. У такому випадку, на сесійному засіданні тільки буде прийматись рішення», - переконаний п.Івасютин.

Михайло Івасютин також повідомив, що запропонував міському голові, важливі питання для міської громади на засіданнях виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглядати у формі, як проводяться засідання колегій райдержадміністрацій чи облдержадміністрацій.

«Усі матеріали засідань виконавчого комітету та прийняті рішення мають обов’язково бути у депутатській кімнаті, для того, щоб депутати мали змогу вивчити їх. Також за кілька днів до засідання виконкому, проекти рішень обов’язково повинні подаватися у депкімнату. Я переконаний, що Івано-Франківській міській раді варто видавати вісник міської ради, де публікуватимуться усі рішення, розпорядження, які були прийняті», - заявив представник НУНСу.

Лідер фракції НУНС у Івано-Франківській міській раді вважає, що організаційне покращення підготовки, як засідань сесій міськради, так і засідань виконавчого комітету, дасть позитивні результати у прийнятті рішень і не провокуватимуть виникнення непорозумінь.

Нагадаємо, Івасютин Михайло Ярославович є головою фракції НУНС у Івано-Франківській міській раді. Працює у Івано-Франківській обласній адміністрації. Є Начальником управління ресурсного забезпечення та господарського обслуговування ІФ ОДА.

Івано-Франківська міська рада налічує 60 депутатів. 22 місця у міськраді мають представники НУНСу. Станом на 26 лютого 2008 року через не прийняті присяги, у Івано-Франківській міській раді не приймають участь у голосуванні 5 депутатів від НУНСу.
old_editor, 12.03.2008 00:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини