Наразі ситуація із грипом не є складною, але слід бути напоготові, адже будь-якої миті може виникнути ускладнення ситуації

Ситуація із ГРВІ в івано-франківській області наразі є стабільною.

Про це вчора на прес-конференції повідомила заступник головного санітарного лікаря області Марія Бойко.

«Якщо в період зимових свят за тиждень до лікарів зверталося дві - дві з половиною тисячі громадян, то після свят ми спостерігаємо збільшення кількості таких звернень, а це десь в районі чотирьох - чотирьох з половиною тисяч осіб в тиждень, — каже Марія Бойко, — Тенденція, яку ми спостерігали наприкінці минулого року, а саме: великий процент дітей у віці до 18 років, що звернулися за медичною допомогою, збереглася. Зараз, ця цифра становить 55 – 63 % від усіх звернень».

Якщо узяти загальну картину захворюваності у області, то з жовтня, коли ми почали моніторити це питання щоденно, на сьогоднішній день у нас захворіло близько 13 % населення області. Близько 7.5 % від людей, які звернулася за допомогою, були госпіталізовані.

«Ми йдемо повільними темпами розвитку захворюваності, адже прогнозувалося, що не менше 20 % населення Прикарпаття повинно захворіти на грипом та ГРВІ, — каже Марія Бойко, — Проте, я хочу відмітити, що захворюваність цього року ми реєструємо нижчу, аніж за два попередні. Вона є нижчою епідпорогу. Складною ситуація наразі не є, але говорити про те, що вона є напруженою треба. Слід бути напоготові, адже будь-якої миті може виникнути ускладнення ситуації».

old_editor, 02.03.2010 15:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини