Через можливий паводок може виникнути проблема із питною водою — Турчинов

За прогнозами фахівців уже з третьої декади березня в Україні можливе ускладнення обстановки пов’язаної із можливістю паводків на окремих ділянках.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр під час селекторної наради з головами Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо дій центральних та місцевих органів виконавчої влади по запобіганню можливим затопленням внаслідок весняних паводків.

За його словами, від ефективної роботи органів місцевої влади залежить стабільна ситуація в країні.

«Також, хочу звернути увагу на роботу комунальних служб. Адже через можливий паводок може виникнути проблема із питною водою, — каже Олександр Турчинов, — Також існує небезпека підтоплення сіл, міст, селищ, районів на окремих ділянках».

Віце-прем’єр-міністр звернув увагу на те, що краще не допустити самої проблеми, аніж боротися з її наслідками.

«Ми, разом із місцевою владою докладемо усіх зусиль, щоб не допустити цієї стихії, — каже Олександр Турчинов, — Ми розробимо оптимальний та ефективний механізм для запобігання паводку в Україні».

Він зазначив, що під час повені у 2008 році багатьох проблем можна було б уникнути, якби своєчасно були розчищенні русла річок, не були забруднені і забиті канали для водовідведення, працювали міські каналізації, були своєчасно відремонтовані дамби тощо.

old_editor, 02.03.2010 14:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини