Необхідно очистити всі зливні канали якнайшвидше — Куйбіда

За період з грудня по лютий місяць в Україні випало 2.5 норми опадів. Запаси води в снігу перевищують норму в 3 рази.

Про це на селекторній нараді повідомив голова Гідрометцентру МНС Микола Куйбіда.

«За результатами останньої перевірки, проведеної 28 лютого, в Росії та Білорусії ситуація із таненнями снігу та підняттям рівня води в річках, що течуть по території України стабільна, — каже Микола Куйбіда, — В Україні ми спостерігаємо сходження снігового покриву на сході та півдні країни. Часткове зменшення запасів води в снігу на Прикарпатті через повільне танення снігу».

Микола Куйбіда зазначив, що підйому води слід очікувати, якщо в сантиметрах над умовним нулем посту, як звикли визначати метеорологи, це 720-800 см при нормальному рівні 715 см. У Балтійській системі, тобто над рівнем моря, ці цифри складатимуть 94,2-95 м Балтійської системи.

«Рівень води підійматиметься практично на усіх річках. Очікуємо затоплення заплавних територій. Водопілля буде близьким до норми, на деяких річках вищим, — говорить голова Гідрометцентру МНС, — Кілька районів Києва, розташованих на заплаві уздовж Канівського водосховища, зокрема, дачні масиви, Осокорки, Вишеньки, а також в Бортниках, в с.Вишенки, Гнідин в районі Корчуватого, а також досягнення позначок підтоплення в межах неодамбованих територій на Воскресенських і Русанівських садах, а також заплави на південь від міста. Також очікується підтоплення ділянок і будов, зведених без належного підйому позначок води до безпечних».

Микола Шандра наголосив, що всі стічні каналізації, труби, колодязі та канали якнайскоріше мають бути очищені. Також необхідно зменшити рівень води на найбільших водосховищах країни на 5 %.



old_editor, 02.03.2010 14:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини