Відбувся концерт, присвячений співачці з діаспори Квітці Цісик. Частина коштів залишиться в області на лікування онкохворих

Вчора у Івано-Франківському облмуздрамтеатрі відбувся концерт-вечір пам`яті, присвячений талановитій українці з діаспори, співачці Квітці Цісак.

На участь у концерті, окрім співочих колективів області, була запрошена також Народна артистка України Ніна Матвієнко.

«Квітка – зразок того, як треба нести свою культуру, якщо ми за кордоном. Той тембр голосу, яким вона володіла, не можна охарактеризувати, його не можливо підробити», – каже Ніна Матвієнко.

Концерт, організований нью-йоркським продюсером українського походження Олександром Будмахером, спрямований не лише на впровадження української культури серед діаспори в Україні, а й допомогу українським жінкам, хворим на рак молочних залоз, від чого й померла співачка.

«У кожному місті, де ми виступаємо, частину коштів ми віддаємо цьому місту на лікування онкохворих. Решта коштів – на лікування хворих по Україні. Це не комерційний проект. Думаю, це зрозуміло стало з вартості квитків – 30-50 гривень за квиток», – каже Олександр Будмахер.

Окрім концертної програми, глядачі мали можливість ознайомитися з біографією співачки, спогадами про неї, прослухати пісні у її виконанні та почути її єдине у житті інтерв`ю.

«Цей проект важливий ще й тому, що Україна є на другому місці у світі по кількості жінок, що хворіють раком молочних залоз. Таких жінок у нас 18 тисяч», – повідомив начальник управління культури ОДА Володимир Федорак.

old_editor, 23.02.2010 12:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини