В команді Яценюка на місцевому рівні відомих чи шанованих людей немає — політолог

Внесення лідером політичної партії «Фронт Змін» Арсенієм Яценюком до Верховної Ради проекту постанови, яким пропонується призначити місцеві вибори на 31 жовтня та проводити їх за відкритими списками є хитрим кроком політика Яценюка — вважають політологи.

«Яценюк, як ніхто зацікавлений у виборах до місцевих рад саме за партійними списками, оскільки його політична сила асоціюється саме з ним і ні з ким іншим, — каже політолог Олександр Колядко, — Така пропозиція щодо відкритих списків є альтернативою до мажоритарної системи обрання депутатів місцевих рад».

Також, на думку політолога, обрання за партійними списками, навіть, якщо це будуть і відкриті списки, є набагато вигіднішими для Яценюка, оскільки його Фронт Змін має єдиний шанс пройти до місцевих рад — на власному рейтингу Яценюка.

«А ось за мажоритарними округами Арсеній Яценюк може набрати меншу кількість депутатів, оскільки це складна система, в якій відіграють роль імена самих депутатів, а в команді Яценюка на місцевому рівні відомих чи шанованих людей немає», — каже політолог.

old_editor, 18.02.2010 17:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини