Перескладання іспитів у Прикарпатському університеті порушує Конституцію України — юрист

За словами юристів, ситуація, що мала місце в Інституті мистецтв Прикарпатського університету, є порушенням Конституції України.

«Дані дії керівництва інституту є незаконними, — розповідає «Малакаві» юрист Анфіса Трачук, — Насамперед — це порушення статті 53 Конституції України, де зазначено, що держава забезпечує доступність та безоплатність вищої освіти та надання стипендій і пільг студентам».

Але, як виявляється, керівництво університету ігнорує ці норми закону дбаючи перш за все за бюджет університету, перешкоджаючи таким чином державі виконати взяті нею обов’зки.

«Студенти мають право звернутися до відповідних правоохоронних органів, — каже юрист, — І якщо це порушення закону доведуть, то це буде адміністративним правопорушенням за статтею «Зловживання посадовими обов’язками». Як наслідок, винуватцеві загрожує штраф, догана або звільнення з роботи».

На думку юристів, такими провокативними діями університет перш за все шкодить своїй власній репутації та репутації системи освіти в цілому.

Нагадаємо, на минулому тижні студентів ВУЗу змусили перескладати уже складений іспит, щоб зменшити кількість відмінних оцінок і таким чином добитися того, щоб менша кількість студентів отримувала стипендії.





old_editor, 11.02.2010 15:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини