При необхідності ми будемо готові в короткі терміни розгорнути оперативний штаб з ліквідації паводку — Демчук

Сніги, якими так щедро нагородила Прикарпаття цьогорічна зима, загрожують цьому краю сильним весняним паводком. Щоб уникнути важких наслідків сходу талих вод, військовослужбовці об’єднаних районних військових комісаріатів проводять щоденний моніторинг стану сніжного покрову, рівня води у гірських річках тощо.

«Двічі на день, зранку і ввечері по лінії оперативних чергових до обласного військкомату надходять дані з усіх районів нашої області, – зазначив заступник обласного військового комісара з виховної роботи майор Любомир Демчук. – Ми ретельно їх аналізуємо та скеровуємо звіт до штабу Західного оперативного командування. Це потрібно для того, щоб швидко визначити кількість військової техніки, сил та засобів, які будуть потрібні для рятування людей чи захисту споруд, якщо, звичайно, почнеться повінь. Наразі можу запевнити, що при необхідності ми будемо готові в короткі терміни розгорнути оперативний штаб з ліквідації паводку та організувати надання допомоги місцевому населенню».



Як повідомлялось раніше, військовослужбовцями обласного військового комісаріату навіть було створено відповідно комп’ютерну базу, до якої внесено всі найбільш важливі споруди та заклади, які у разі будь-якого природного лиха потребують першочергової евакуації та захисту. Як наголосив майор Любомир Демчук, Збройні Сили України завжди готові прийти на допомогу цивільному населенню.

Багато уваги приділяють військовослужбовці й захисту від паводку військових баз та складів, що знаходяться на території області. Вже визначено і поставлено на цілодобове чергування необхідну кількість спеціальної техніки. Особовий склад частин пройшов відповідну підготовку щодо дій у надзвичайних умовах.

Підполковник Тарас Грень,

Західний регіональний медіа-центр МО України.





old_editor, 11.02.2010 13:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини