Соловей вимагає від влади вирішити питання про надання івано-франківцям дозволів щодо встановлення систем автономного опалення

Громадський Форум надіслав до міської влади офіційне звернення за результатами проведеного круглого столу щодо проблем теплопостачання міста.

У зверненні міській владі запропоновано негайно вирішити питання про надання необхідних дозволів щодо встановлення автономного опалення мешканцям, які звернулися з відповідними заявами.

«Проблеми, пов’язані з теплопостачанням, сьогодні торкаються майже кожного мешканця Івано-Франківська, - вважає голова Громадського Форуму Юрій Соловей. - Причиною цього є те, що незважаючи на високі тарифи, в багатьох випадках якість послуг дуже низька. Тож потрібно дати людям можливість перейти на автономні системи опалення».

В той же час, влада штучно затягує процес видачі необхідних документів для встановлення систем автономного опалення і цим самим залишає мешканців міста без будь-якої альтернативи.

Як наслідок, одна із стратегічних сфер міста поставлена на межу банкрутства. До цього, на думку громадського діяча, призвела повна відсутність системних кроків по реформуванню галузі.

В той же час, необхідно передбачити надання пільгових кредитів соціально незахищеним верствам населення в розмірі 1000 євро для встановлення автономного опалення за рахунок коштів кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який отримає міська влада в розмірі 16 млн. євро. Не менше 10 млн. грн. потрібно передбачити у бюджеті на 2010 рік для обладнання дитячих садочків міста автономними системами опалення.

Саме завдяки такому комплексному підходу можна буде вирішити проблеми теплопостачання Івано-Франківська.

Додаток

№ 22 від 03.02.10

Міському голові

м. Івано-Франківська

п. В.Анушкевичусу



Звернення


Зважаючи на численні звернення мешканців міста на мою адресу та за результатами проведеного круглого столу звертаюсь до Вас щодо ситуації в сфері теплопостачання міста.

Станом на сьогодні борг ДКП «Теплокомуненерго» за спожитий газ становить понад 60 млн. грн, при цьому за останні 3 роки зріс практично у 5 разів. Тарифи на послуги теплопостачання в м. Івано-Франківську вдвічі більші, ніж у м. Києві, в багатьох випадках якість послуг дуже низька. У будинках не забезпечено необхідний температурний режим. Жодних системних кроків з реформування не проводиться, при цьому галузь практично поставлена на межу банкрутства.

Слід зауважити, що близько 10 тисяч мешканців міста виявили бажання від’єднатись від системи централізованого опалення та перейти на автономні системи опалення. Проте, всупереч своїм передвиборчим обіцянкам, Ви штучно затягуєте надання дозволів, необхідних для встановлення автономного опалення.

Зважаючи на це, звертаюсь до Вас з наступними вимогами:

1. На черговому засіданні виконавчого комітету розглянути та вирішити питання про надання необхідних дозволів щодо встановлення автономного опалення мешканцям, що звернулись з відповідними заявами.

2. Передбачити надання пільгових кредитів соціально незахищеним верствам населення в розмірі 1000 євро для встановлення автономного опалення, за рахунок коштів кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який отримає міська влада в розмірі 16 млн. євро.

3. При складанні бюджету на 2010 рік передбачити не менше 10 млн. грн. для обладнання дитячих садочків міста автономними системами опалення.

4. Забезпечити поступовий перехід житлового фонду, комунальної інфраструктури міста від централізованої системи теплопостачання до автономних систем опалення ( індивідуальне автономне опалення, дахові котельні тощо).



З повагою,

Голова правління

ГО «Громадський форум Івано-Франківська»

Ю. Соловей







old_editor, 09.02.2010 18:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини