Депутати міської ради і мер знову не знайшли спільної мови. Сесія саботується, тому оголошується закритою — Анушкевичус

Більше двох з половиною години депутати Івано-франківської міської ради «билися головою об лід» законодавства, вирішуючи - чи легітимними будуть рішення сесії міської ради чи ні, адже так і не вирішено питання про статус депутатів Василя Онуцького та Анатолія Мельничука.

«Я не хочу коментувати рішення ТВК, яким він визнав повноваження депутата Онуцького, але я скажу, що у сесійній залі присутні 60 депутатів, — сказав міський голова Віктор Анушкевичус, — Не шукайте причин не працювати».

Голова фракції Наша Україна в міській раді Михайло Івасютин роботу сесії також ігнорував, зауваживши, що доки не буде правових роз’яснень по цьому питанню, голосувати не буде.

«Міський голова своєю бездіяльністю хоче скинути на депутатів відповідальність», — сказав Михайло Івасютин.

Новообрана голова міського проводу НРУ Ліліана Семенович закликала свого колегу Михайла Івасютина до порядку, зауваживши, що якщо він хоче поваги громади і депутатів, то повинен вийти із депутатського корпусу.



«Він у себе у фракції докомандувався, що його уже навіть там не слухають»
, — сказала Ліліана Семенович.

Увесь цей фарс продовжився поіменним голосуванням за включення до порядку денного сесії важливих для громади міста питання, такі, як звільнення від податку на землю комунальних підприємства міста, про зняття на 2010 рік надбавки індексації інфляції на оренду для підприємців, звіт по міському бюджету за 9 місяців 2009 року та ряд депутатських звернень і завершився тим, що жодне із цих питань до порядку денного включено не було, а сам порядок денний не був прийнятий — 28 голосів «за» із потрібних 31.



«Я бачу, що сесія просто саботується
, — сказав Віктор Анушкевичус, — Тому вона оголошується закритою, а тих, хто не голосував або утримався мають на совісті неприйняття життєвоважливих для громади міста рішень».

old_editor, 09.02.2010 18:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини