Якщо переможе Янукович, на країну чекає обмеження демократичних свобод та свободи слова — політолог

Політики прогнозують, що в разі перемоги на президентських виборах Віктора Януковича Україна повернеться до ознак політичної системи, щопанувала перед "помаранчевою революцією" при президенстві Кучми.

"В разі його перемоги можна з упевненістю спрогнозувати повернення держави до політичної системи, яка панувала до "помаранчевої революції", - каже політолог Олександр Колядко, - Це посилення вертикалі державної влади; збереження централізованого впливу на регіони країни;обмеження демократичних свобод та свободи слова; повернення до моделі виробничого капіталізму та орієнтація на експорт, посилення впливу влади на бізнес, повернення до доктрини багатовекторності у зовнішній політиці; повернення до уникання проблемних питань в гуманітарный сфері".

В разі перемоги Тимошенко, швидше за все, за словами політолога, буде здійснена модель управління, в якій буде поєднано певні західні механізми управління із механізмом консервативного управління, що були при Кучмі.

"Тимошенко змушена буде не обмежувати демократичних завоювань та свободи слова, однак вона буде націлена на максимальну концентрацію влади лише у своїх руках, - розповідає "Малакаві" Олександр Колядко, - Економічна ж політика Тимошенко близька до соціал-демократичної моделі, орієнтованої на споживчий капіталізм, імпорт, зміцнення курсу гривні, посилення податкових зборів з метою якнайбільшого наповнення бюджету задля виплати взяти нею на себе значних соціальних забов'язань".

На думку політолога, Юлія Тимошенко буде і надалі проголошувати прозахідний курс, але це тільки формально. Її бажання покращити стосунки із Російською Федерацією та необхідність збереження стратегічних газових угод не дозволять їй реально рухатися у напрямку "до Європи".
old_editor, 09.02.2010 10:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини