Зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом,набули масовішого характеру у зв'язку з підвищенням міграції людей — Гринюк

Перевіритися на венеричні захворювання найчастіше виявляють бажання після свят та відпусток.

Про це "Малакаві" розповів лікар шкірвендиспансеру, завідувач організаційно-методичного кабінету Сергій Гринюк.

"Після новорічних свят йде невеличкий підйом звернень пацієнтів, що виявили бажання перевіритися як на шкірні захворювання, так і на ті, що передають статевим шляхом. Зокрема, якщо брати по венеричних захворюваннях, то пік спостерігається більше на серпень-вересень, тобто період завершення літніх відпусток, приїжджають студенти, кількість населення в місті значно збільшується", - розповідає Сергій Гринюк.

Так, найчастіше виявляють захворювання, що передаються статевим шляхом, у людей активного працездатного віку. Проте, захворіти може кожен, хто живе статевим життям, не залежно від віку. Також, підкреслює лікар-дерматовенеролог, досить часто зустрічаються випадки, коли лікуватися від таких захворювань до шкірвендиспансеру приходять чоловік чи жінка, які знаходяться в шлюбі.

У таких випадках за бажанням пацієнта у диспансері є спеціальний кабінет довіри, у якому людина може зареєструватися як анонімний пацієнт.

"Зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом, сьогодні набули більш масовішого характеру у зв'язку з підвищенням міграції людей", - зауважив лікар диспансеру.
old_editor, 09.02.2010 10:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини