На Луганщині виборцям телефонували і говорили, що 7 лютого існує велика ймовірність захворіти грипом — ОПОРА

Активісти громадянської мережі ОПОРА позитивно оцінили роботу окружних виборчих комісій, наголошуючи на тому, що на відміну від першого туру виборів Президента України комісії працювали мобільно та досить швидко.

«Окружні виборчі комісії на виборах другого туру спрацювали добре. Жодних претензій до них немає, — каже представник ОПОРИ Іван Маруняк, — Були навіть випадки того, що комісії «закривали очі» на дрібні помилки, що були допущені членами ДВК при оформленні тих чи інших документів, але які зовсім не мали впливу на результати голосування».

Також Іван Маруняк зазначив, що у день виборів було зафіксовано багато випадків так званої «прихованої агітації», зокрема кандидата на пост Президента України Віктора Януковича, біл-борди із передвиборчим гаслом «Україна для людей» висіли у багатьох містах України, зокрема у Львові, Києві, Івано-Франківську.

«Нами були зафіксовані випадки, коли в Луганській області нібито представники Укртелекому обдзвонювали людей і повідомляли, що у неділю, 7 лютого існує велика ймовірність захворіти грипом, — каже Іван Маруняк, — Були випадки, коли прихильникам Януковича телефонували і казали, що у бюлетені потрібно ставити галочку напроти прізвища Янукович, а прізвище Тимошенко закреслити».

За словами активістів ОПОРИ, було зафіксовано і чимало випадків перешкоджання журналістам у виконанні їхніх обов’язків.

old_editor, 08.02.2010 19:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини