Школярів на наявність інфекцій, що передаються статевим шляхом, не перевіряють. Старшокласники можуть не зрозуміти — Гринюк

Такі перевірки відбуваються у період початку навчання та після різдвяних свят, коли діти довший час знаходилися на відпочинку. Перевірці підлягають діти з 1 по 11 класи на коросту, педикульоз та інші захворювання шкіри.

«Щодо перевірки у школах на інфекції, що передаються статевим шляхом, то таких перевірок ми не здійснюємо. Оскільки діти початкових класів ще не знають про такі хвороби, а одинадцятикласники можуть не вірно зрозуміти такі перевірки, й це покличе за собою низку неприємностей і скарг. Насильно перевіряти на вензахворювання не може ніхто», — розповідає завідувач організаційно-методичного кабінету Обласного дермато-венерологічного диспансеру Сергій Гринюк.

За його словами, у школах проводиться спеціальна санітарно-освітня робота для того, щоб школярам розказати як клінічно проявляються такі захворювання, і що більшість з них можна вилікувати при вчасному зверненні до відповідних лікарів.

За даними з диспансеру по області впродовж 2008 року було зафіксовано 49 осіб до 17 років, у яких виявили хвороби, що передаються статевим шляхом; за 2009 рік ці хвороби знайдено у 41 дитини до 17 років.



«Це статистика по державним установам. Крім цього, є ще приватні лікарні. Часто зустрічається такий факт як самолікування. Тому цифри не обов'язково є остаточними»
, — каже Сергій Гринюк.

old_editor, 03.02.2010 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини