Через власні підприємства, магазини, базари і супермаркети люди з команди Януковича підіймають ціни на продукти — Романюк

Останнє зростання цін на окремі продукти харчування економічно безпідставне. Його спровокували підприємства й мережі, що належать депутатам із Партії регіонів. Це підтверджує і Міністерство економіки. За словами експертів, основні причини формування такої ситуації, у першу чергу, політичні. Ті, які пов’язані із другим туром президентських виборів.

«Уряд докладав максимум зусиль і зупинив кризу. Йому вдалося стримати галопуючу інфляцію. Розміри зарплат і пенсій не зменшено, виплачуються вчасно. Але, перемога Януковича потребує погіршення життя українців. Саме тому, через власні підприємства, мережі магазинів, базарів і супермаркетів люди з команди Януковича підіймають ціни на базові продукти харчування. Ще один доказ цього – невмотивоване зростання цін на нафтопродукти за останні дні, — говорить Юрій Романюк, керівник фракції БЮТ в обласній раді. — Нафтопереробні заводи на України належать олігархам-регіоналам. Жодного нафтопереробного заводу від представника БЮТ не існує. З метою економічної дестабілізації напередодні другого туру виборів та створення негативу навколо діючого Уряду навмисне викликають широке народне обурення. Щоб таким чином залучити на свій бік більше виборців».

Найбільше ціни зросли в Південно-Східних регіонах і в Криму. Уряд уже створив спеціальні групи цінової інспекції, Антимонопольного комітету, податкової й МВС. Вони будуть карати спекулянтів. І попереджають - накладені штрафи набагато перевищать прибутки, одержані в результаті спекуляцій.



old_editor, 30.01.2010 11:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини