Один із засобів збереження здоров’я нації — це посилення контролю за ГМО — Книгницький

Останнім часом у суспільстві посилилась реклама, що вводить в оману споживача і боротьба з такою рекламою буде одним із основних пріоритетів івано-франківського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України. Таку заяву сьогодні на зустрічі з пресою зробив її голова Мирослав Книгницький.

«Наприклад, рекламують на біл-бордах, щитах, що ця продукція приміром найдешевша, — каже Мирослав Книгницький, — Це приваблює споживача, але він купляє цей продукт, потім виявляється, що це брехня і насправді продукт не найдешевший».

За словами Мирослава Книгницького, такі порушення були виявлені не тільки в торгівлі, а й у сфері надання послуг туризму, будівельній сфері.

«Фірми вдаються до різних хитрощів, - каже Михайло Книгницький, - Але завдяки тому, що у 2008 році Верховна Рада розв’язала нам руки - доповненням до Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції», ми стали діяти ефективніше у цьому напрямку».

Як розповів «Малакаві» Мирослав Книгницький, на 2010 рік пріоритетом буде боротьба з недостовірною інформацією, зокрема на етикетках продуктів харчування, де мають бути відомості про вміст ГМО.

«Це дуже актуальне питання, - каже голова обласного територіального відділення антимонопольного комітету України, - Один із засобів збереження здоров’я нації - це посилення контролю за ГМО».

old_editor, 29.01.2010 19:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини