Підвищення цін на цукор зумовлене безпідставним ажіотажем серед населення — Мирослав Книгницький

Підвищення цін на молоко та цукор голова Івано-франківського територіального відділення антимонопольного комітету України Мирослав Книгницький вважає цілком обґрунтованими.

«Дефіцит молока, що зараз склався на ринку є не штучним, — каже Мирослав Книгницький, — Він має сезонний характер. Зимою завжди дефіцит. Тому ціни, які зараз є, мають під собою основу. Адже ціна не менше ніж 2.7 гривень за літр тільки для виробника, тягне за собою і підвищення цін для споживача».

Також голова територіального відділення каже, що підвищення цін на цукор зумовлене безпідставним ажіотажем серед населення, приводом для якого стали повідомлення у ЗМІ про підвищення цих самих цін ще перед його підвищення.

«Більше половини зі 189 цукрових заводів в Україні зараз не працюють, — каже Мирослав Книгницький, — Тому цьогоріч було вироблено дуже мало цукру — при плані 2 мільйони 200 тисяч вироблено менше аніж півтора мільйони. Слід зазначити, що свою квоту експортери використали і для загального споживання залишилось мало».

old_editor, 29.01.2010 18:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини