Стурбованість європейців політичною ситуацією в Україні є небезпідставною. Другий тур проходитиме дуже складно — політолог

Європейська спільнота стурбована політичною ситуацією в Україні не зважаючи на те, що перший тур виборів президента, на думку європейських спостерігачів, пройшов у кращих традиціях демократії.

Така стурбованість є небезпідставною, вважають українські політологи.

«Стурбованість європейців політичною ситуацією в Україні є небезпідставною, — говорить політолог, член Спілки молодих політологів України Олександр Колядко, — Другий тур і справді проходитиме дуже складно, і оскільки фаворитом для європейців є Тимошенко, то вони, скоріш за все, виступлять на її стороні».

Щодо ситуації з вищим адмінсудом, який має повноваження вирішувати виборчі суперечки, та двох голів котрі підтримують різних кандидатів, то на думку політолога, це питання може бути вирішеним до початку другого туру.

«Але прогнозувати, як саме це питання вирішиться зараз, наразі, не береться ніхто. Якщо в країні буде політична криза, то Віктор Ющенко дійсно продовжуватиме виконувати свої обов’язки до інаугурації нового президента, — каже політолог, — Вуличних заворушень, яких так бояться європейці не буде. Можливі мітинги».

old_editor, 20.01.2010 13:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини