На Прикарпатті явка виборців у другому турі суттєво не зміниться, люди розчаровані — політолог

Низька явка виборців на Прикарпатті, на думку політологів, стала наслідком розчарування людей помаранчевою владою, основний електоральний ресурс якої якраз і знаходить у цьому регіоні.

«Прикарпаття в цьому випадку є доволі специфічним регіоном, — говорить політолог, член Спілки молодих політологів України Олександр Колядко,основні сподівання виборців краю не виправдалися і тому в даний момент спостерігалася низка таких електоральних почуттів як апатія, зневіра та дезорієнтованість у персоналіях кандидатів».

Також за словами політолога, низьку явку виборців Івано-Франківщини можна пояснити і визначеністю щодо виходу кандидатів до другого туру.

«Якщо спробувати спрогнозувати явку виборців на Прикарпатті на другий тур, то, на мою думку, вона суттєво не збільшиться, оскільки жоден кандидат, що вийде до другого туру не має переважної підтримки в регіоні», — каже Олекасандр Колядко.

На його думку, від виборців Прикарпаття в значній мірі залежить доволі багато щодо підсумків другого туру виборів президента України.

«Вплинути на поведінку місцевих виборців важко, але можливо, — каже політолог, — Одним із таких шляхів можуть бути заяви кандидатів, що не пройшли до другого туру, але мають суттєву підтримку в регіоні — Ющенко, Яценюк, Тягнибок та Гриценко».

old_editor, 19.01.2010 15:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини