Було виявлено кілька випадків написання заяви для голосування на дому мертвими людьми — Юрій Лесюк

Івано-Франківський обласний комітет виборців України оприлюднив результати своєї роботи на виборах президента України. За словами голови обласного КВУ Юрія Лесюка, станом на 12-00 практично всі ОВК закінчили підрахунок голосів та чекають на підтвердження від ЦВК про зарахування інформації про стан голосування електронною системою.

«КВУ працювало в області у якості мобільних груп, що оперативно реагувало на будь-які сигнали тривоги. На щастя, ні по одній дільниці на Прикарпатті немає відомостей про те, що вибори на них можна рахувати не дійсними, — говорить Юрій Лесюк, — На рахунок фальсифікацій, то було виявлено кілька випадків написання заяви для голосування на дому мертвими людьми, але які врешті так і не голосували. На одній із дільниць 86 виборчого округу відбулася бійка на дільниці, але міліція зреагувала швидко й інцидент був вичерпаний».

Також Юрій Лесюк повідомив, що було виявлено багато випадків включення виборців до списків прямо на дільниці комісіями - близько 60.

«Чи вплинуло це на результати голосування? Я думаю, що ні. Але буде видно як у наступні пару днів працюватимуть штаби кандидатів, — говорить голова обласного КВУ, — попри все я вважаю, що комісії організували роботу виборчих дільниць, вибори можна вважати такими, що відбулися».

old_editor, 18.01.2010 20:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини