Дуже багато, а це більше третини, протоколів ДВК окружні комісії відправляли на доопрацювання та виправлення — обласне КВУ

Голова Івано-франківського обласного КВУ Юрій Лисюк вважає, що до наступного туру виборів потрібно змінити законодавство щоб уникнути тих непорозумінь, що мали місце 17 січня.

«Дуже багато, а це більше третини, протоколів ДВК окружні комісії відправляли на доопрацювання та виправлення. У Івано-Франківську таких випадків було зафіксовано по 20 дільницям. Це все стало наслідком нечіткого виборчого законодавства, наприклад що до голосування на дому чи внесення виборця до списку прямо на дільницях, — говорить Юрій Лесюк, — Зміна законодавства від виборів до виборів заплутує комісії. Я гадаю, що між першим та другим туром законотворці повинні внести певні зміни до Закону «Про вибори», щоб виключити такі проблемні питання, як голосування на дому чи списки виборців».

Також Юрій Лисюк відзначив і безглуздість рішення, що було винесено в ніч перед виборами київським окружним судом про обов’язковість довідок для того, щоб мати можливість голосувати на дому.

«Рішення таке і було, а от до ЦВК воно не дійшло, навіть якщо б і дійшло,то усе одно не встигли б реалізувати таке рішення. Довелося б просто відміняти голосування на дому», - сказав голова обласного комітету виборців.

old_editor, 18.01.2010 18:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини