Протягом року в Україні буде випущено 100 тис. автомобілів для людей з обмеженими фізичними можливостями

Уряд у 2009 році напрацював контракти з Китаєм та Південною Кореєю, які дозволять забезпечити країну автомобілями, зокрема, це стосується виготовлення автомобілів для людей з обмеженими можливостями. За словами Юлії Тимошенко, країні сьогодні потрібно 100 тис. машин.

«Ідея Уряду правильна. Це дійсно та категорія людей, які сьогодні в нас найменш захищені. І ці люди, як і інші, мають право зреалізувати свої можливості і жити повноцінним життям. Якщо дати їм технічні можливості. Хоча б такий автомобіль. Для цієї категорії суспільства ця машина є їхнім єдиним засобом пересування. У нас немає відповідно оснащених автобусів. І якщо ми дамо цій людині чи його родині цей автомобіль, то, окрім соціальних аспектів, тут є і багато моральних моментів. Люди зможуть відчути себе частиною цього суспільства. Особливо молодшого віку. Ще одним позитивом, на мою думку, є постанова Кабміну, за якою ці авто після смерті їхнього власника, залишаються в родини», — говорить Надія Глинська, начальник управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Івано-Франківській області.

Вже проведено переговори з Китаєм і Південною Кореєю, щоб мати можливість 50х50 скомплектувати машини: 50 % - українська комплектація ЗАТ «ЗАЗ», 50 % - або Китай, або Південна Корея. За словами Прем’єр-міністра, згідно з цими контрактами Україна під державні гарантії залучатиме інвестиційні ресурси терміном до 20 років, щоб мати можливість за один рік забезпечити людей з обмеженими фізичними можливостями автомобілями.

old_editor, 15.01.2010 15:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини