Практично всі роботи в УЖКГ приховані. Проконтролювати їх неможливо — начальник обласного КРУ

Як повідомив начальник контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області Віктор Рахміль, у 2009 році через численні порушення держава втратила 55 мільйонів гривень. Ще на 315 мільйонів встановлено порушень, що не призвели до матеріальних втрат.

«Ми до цього часу розбираємося із марлевими пов'язками і поки не дійшли логічного завершення, — каже Віктор Рахміль, — До тепер ще тягнеться довга історія із філармонією: від закупівлі бензину до численних недостач».

Також головний ревізор області сказав, що УЖКГ є «золотим дном» для порушень.



«Практично всі роботи там приховані. Проконтролювати їх неможливо — латання доріг, заміна труб. Ми зробили помилку, що встановили «гарячу лінію» з питань порушень у цій сфері — люди почали жалітися на все: тече кран, пропускає шланг. Але відсотків 10 було відсортовано корисної нам інформації»
, — каже Віктор Рахміль.

За даними КРУ, найбільше запитань щодо фінансової діяльності було до управлінь ЖКГ — втрати 4 мільйони гривень, з яких відшкодовано 3.4 мільйона, органів місцевого самоврядування — 13.7 млн., з яких відшкодовано 10.5, закладів освіти та охорони здоров'я та культури — з 5.5 мільйона збитків відшкодовано близько п'яти.

«Зараз готуються декілька серйозних матеріалів в прокуратуру», — підсумував Віктор Рахміль.

old_editor, 25.12.2009 14:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини