Сесія міської ради: Розкол у фракції «Наша Україна», депутати говорять про тиск на них з боку голови фракції

Декілька депутатів Івано-Франківської міської ради із фракції Наша Україна написали заяви про те, що вони в межах фракції формують своє об’єднання, мовляв, не можуть погодитися із диктатурою голови фракції Михайла Івасютина. Зокрема, про це заявила Ліліана Симонович, передає журналіст «Малакави».

Нашоукраїнець пан Мельничук, який, на думку ТВК, має скласти свій мандат, відмовився писати відповідну заяву. Жоден інший депутат із цієї фракції разом із Михайлом Івасютином не хочуть жертвувати своїми мандатами заради того, щоб сесія запрацювала і її рішення були легітимними.

Справа у тому, що внаслідок того, що кількість депутатів від фракції Нашої України більша, ніж встановлено законом, тому рішення сесії можуть бути оскаржені.

За словами депутата від Партії регіонів Богдана Федьківа, якщо на цій сесії будуть прийняті якісь рішення, то фракція подасть до суду з вимогою визнати їх незаконними.

Більш лояльний у цьому плані БЮТ. За словами голови фракції БЮТ Ярослава Бачкура, вони погоджуються, що ця сесія є нелегітимною, але голосуватимуть за життєво важливі питання, які стосуються зарплат працівникам бюджетних установ та депутатських фондів, будуть.

В даний момент депутати намагаються затвердити порядок денний.

old_editor, 24.12.2009 16:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини