Сесія міської ради таки прийняла бюджетні питання, але кількість депутатів все одно 61

Епопея з депутатом міської ради Іваном Онуцьким та 61 депутатським мандатом досі не вгамувалась. Сьогодні своє рішення винесла ТВК на основі рішення суду, згідно якого Івана Онуцького поновлено у статусі депутата, натомість здати свій мандат зобов’язаний депутат Анатолій Мельничук, який на сесії заявив, що відмовляється добровільно писати заяву на звільнення його від депутатських повноважень.

Крім того, депутат міської ради від фракції Наша Україна Сергій Борзов наголосив, що рішення ТВК незаконне, оскільки згідно чинного законодавства ТВК не має таких повноважень як звільнення депутата. Після чого почався ряд дискусій та патетики, окрім цього, на наступній сесії міської ради депутати розглядатимуть рішення про звільнення голови ТВК, оскільки вона, за словами депутата міської ради Василя Кричуна, не виконувала своїх прямих обов’язків та юридично не грамотна.

Рішення конфлікту не знайшлось у народних обранців і по закінченню сесії. Бюджетні питання прийняті, щоправда не без довгих дискусій та компромісів. Міський голова Віктор Анушкевичус наполягав, що ситуація — виключно проблема Нашої України, і мер особливо радив Михайлу Івасютину, голові фракції НУ, подати заяву на скасування своїх депутатських обов’язків, бо мовляв, Михайло Івасютин підбурював своїх однофракційців, і вся ця колотнеча по його вині. На що Михайло Івасютин відповів, що подумає над такою цінною порадою.

old_editor, 24.12.2009 20:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини