Важливо вирішити бюджетні питання якомога швидше, адже до 25 грудня Держказначейство зупинить всі розрахунки — Івасютин

Роз’яснити ситуацію, яка склалась вчора на сесії міської ради, сьогодні зібрались депутати міської ради від фракції Наша Україна Михайло Івасютин та Любомир Малофій.

Зокрема Михайло Івасютин зазначив, що ситуація повторюється, яка була на попередній сесії у жовтні. Михайло Івасютин каже, що керівництво не хотіло продовжувати роботу сесії.

Рішення Львівського апеляційного суду підтвердило рішення Івано-Франківського міського суду про визнання незаконним припинення депутатських повноважень Іваном Онуцьким. Підстави на даний час невідомі, наголошує Михайло Івасютин, участі у суді ми не брали, а повідомлення про суд прийшло після процедури суду. Можливо, рішення було іншим, сказав Михайло Івасютин, якби фракція була присутня у суді.

Під час перерви, яку вимагали депутати для консультації із юристами та міським прокурором, останній сказав, що рішення суду є, але згідно чинного законодавства своє рішення має дати ТВК і пред’явити його на сесії міської ради.

Непорозуміння та власне зірвання роботи сесії відбулось через те, що прийняти рішення має ТВК, але ще у 2008 році зі складу дільниці виключили чотири особи, і не запропонували нових кандидатур до сьогодні.

Заміщення мало бути одразу, говорить депутат, на сесії депутати не проголосували за рішення доукомплектувати міську дільницю. Фракція БЮТ не голосувала за рішення, причиною бастування є те, одна із кандидатур до ТВК подається вже вдвічі. При голосування обурення у депутатів від БЮТ викликало врахування головою лічильної комісії депутата Онуцького.

Фракція Наша Україна заявили, що готова розглянути всі питання згідно необхідної процедури, сказав Михайло Івасютин. Депутат каже, що важливо вирішити бюджетні питання, адже до 25 грудня Казначейство зупинить всі розрахунки.



old_editor, 23.12.2009 20:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини