Рівень відповідальності депутатського корпусу не залежить від способу його обрання — Павло Андрусяк

На думку голови обласної організації Єдиний Центр Павла Андрусяка, крайній авторитарний варіант обирання депутатів до рад різних рівнів — це партійні списки із застосуванням імперативного мандату.

«Тоді депутат ніхто, він тряпка. Якщо депутат не голосує, так як йому скаже лідер, його виганяють, а на його місце ставлять будь-кого навіть кота сліпого», — каже Павло Андрусяк.

Суто партійна система, без застосування імперативного мандату, це те саме, що і попереднє. Депутат знову ж таки змушений голосувати, так як йому скаже лідер, бо тоді йому не дістанеться прохідне місце в списку партії, каже голова обласної організації ЄЦ.

На його думку «чиста мажоритарка» теж не є панацеєю. Альтернативою всім цим системам, на думку Павла Андрусяка, є відкриті списки виборців, коли депутат відповідає і перед громадою, і перед партією.

«Хоча рівень відповідальності депутатського корпусу не залежить від способу його обрання. Якщо депутат хоче збрехати, він збреше», — говорить Павло Андрусяк.

На його думку, депутатів до сільських, селищних та міських рад мали би обирати за чистою мажоритарною системою, а до районних та обласних — за відкритими списками.

old_editor, 16.12.2009 17:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини