Освіті так буде легше: спочатку атестат, а потім ЗНО — Богдан Томенчук

Сучасні зміни української освіти повинні були спрямовуватися на легкість й доступність навчання, але ситуація знову змінюється не на користь учнів.

Як повідомило Міністерство освіти й науки України, перед проходженням зовнішнього незалежного тестування майбутні студенти вже будуть випускниками шкіл, тобто державна підсумкова атестація буде проводитися у повній мірі.

Нагадаємо, що попередні роки в учнів була альтернатива: ті предмети, за якими вони тестувалися на ЗНО, зараховувалися їм на державній підсумковій атестації.

У 2010 році державна підсумкова атестація проводитиметься у травні.

«Можливо, це й зайве навантаження на випускників, але то не наша парафія, — говорить Богдан Томенчук, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти. — Раніше відділи освіти повинні були забезпечувати організований підвіз дітей до місця, де проходитиме ЗНО. Вже цього року випускники матимуть атестат про шкільну освіту, тобто перейдуть в розряд абітурієнтів. Освіті так буде легше. Їй не доведеться організовувати доставку учнів до пунктів тестування».

old_editor, 14.12.2009 13:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини