Предмет «Захист Вітчизни» часто недооцінюється дирекцією шкіл, і йому приділяють не так багато уваги — Іваненко

В Івано-Франківську тривають двотижневі курси для викладачів шкільного предмету «Захист Вітчизни».

«Подібні збори відбуваються раз на п’ять років, — говорить завідувач сектором з питань діяльності правоохоронних органів та оборонної роботи Івано-Франківської ОДА Валерій Іваненко. — Тому ми намагались залучити до них максимум викладачів. Цього разу їх приїхало 50 осіб зі всієї області. Це дуже добре, адже предмет «Захист Вітчизни» часто недооцінюється дирекцією навчальних закладів, і йому приділяють не так багато уваги, як це потрібно».

Саме з огляду на досить низьке фінансування загальноосвітніх шкіл стосовно як наочної агітації, так і практичного проведення військово-патріотичного виховання учнів, спеціалісти курсів підвищення кваліфікації інституту післядипломної освіти для вчителів вирішили основну фазу підготовки викладачів провести на військовій кафедрі Івано-Франківського Національного університету нафти і газу.

«Я вважаю таке рішення цілком логічним, — зазначив Валерій Іваненко. — Адже ця кафедра є багато в чому показовою стосовно як військового, так і патріотичного виховання підростаючого покоління. Переконаний, що вчителі зможуть там не тільки ознайомитись з напрямками роботи, але й отримають навички з нових тенденцій викладання та подачі навчального матеріалу слухачам».



Підполковник Тарас Грень.

Західний Інформаційний центр Міністерства оборони України.


old_editor, 14.12.2009 13:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини