На Прикарпатті видали майже двадцять тисяч безкоштовних актів на землю. Ще 75 тисяч планують видати до кінця року

Видача безкоштовних державних актів на землю продовжиться і наступного року. Земельники заспокоюють — панікувати не варто. Хто не встиг тепер, отримає папери згодом. У 2010 дія відповідної постанови Уряду не припиниться. Вона ж передбачає і фінансування цієї процедури з державного бюджету.

Лише на Прикарпатті видали майже двадцять тисяч безкоштовних актів. Ще 75 тисяч планують видати до кінця року. Фахівці визнають — такої активності людей навіть не чекали. Для власників земельних ділянок це — суттєва економія. В середньому до двох тисяч гривень.

«Щоб отримати акт, треба дати заяву в сільську раду. Сільська рада готує відповідний пакет документів. Ці заяви подаються у наш земельний відділ району або міста. Наші районні підрозділи готують договори на виконання польових робіт по зйомці та оформленні технічної документації із проектними організаціями, які виконують ці роботи. Другий договір наші підрозділи складають з ДЗК, який реєструє їх. От такий порядок оформлення. Громадянам треба лише подати заяву. І до того ж вони нічого не платять», — говорить Ярослав Спасів, заступник начальника Держкомзему в Івано-Франківській області.

old_editor, 12.12.2009 16:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини