Навести порядок в державі з корупцією можна. Потрібна лише елементарна воля — Романюк

При прийомі на держслужбу чиновників тепер перевірятимуть, чи є у них необхідна освіта і відсутність судимостей. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на своєму засіданні. Перевірятимуть і родичів чиновника. Держава буде з'ясовувати, чи немає у них бізнесу. У такий спосіб Уряд планує боротися із корупцією.

«Дана постанова Кабінету Міністрів є надзвичайно актуальною і потрібною. І її втілення суттєво повинно було б посилити справжню, а не номінальну боротьбу з корупцією. — говорить Юрій Романюк, депутат обласної ради. — Якщо майбутньому Президенту вдасться мобілізувати всі зусилля державної влади на боротьбу з корупцією не тільки через дану постанову, а вже й через наступні необхідні відповідні закони та новостворені спеціальні органи по боротьбі з корупцією, то навести елементарний порядок в державі можна буде за півроку-рік. Для цього потрібна лише політична воля».

Кабмін має намір створити також спеціальне незалежне Антикорупційне бюро. Яке не буде підкорятися жодним органам влади. А в органах виконавчої влади Кабмін України планує створити спеціальний орган, який буде інструментом урядового уповноваженого по боротьбі з корупцією.

old_editor, 11.12.2009 11:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини