Ющенко на Прикарпатті: В очікуванні приїзду Президента

Ющенка в Івано-Франківську не просто чекали, до його приїзду ретельно готувалися. Навіть прості івано-франківці, які були не в курсі, що до обласного центру Прикарпаття прибуває сам Віктор Ющенко, здогадувалися, що сьогодні в місті якась «велика шишка».

На такі роздуми наштовхували посилені патрулі ДАІ, які ще й до того ж не дозволяли проїжджати по вул. Вагилевича, і всіх скеровували на об’їзд.

Біля «білого дому» в одинадцятій годині симпатики Президента, очевидно, з його передвиборчого штабу, завзято розгортали оранжевий намет із написом «Ющенко — наш Президент» (треба ж потішити шефове самолюбство). Прибиральниця змітала останні піщинки зі сходів адмінбудинку, ще б пак, Президенту не пристало ходити по брудних дорогах, а тим паче сходах (дивно, що ще червону доріжку не простелили).

Чиновники з обласної адміністрації намагалися домовитися із вічними пікетанатами, сім’єю Гриньків, які відстоюють своє право на житло в гуртожитку, з якого їх незаконно виселили. Чиновники переконували сім’ю в тому, що своїми пікетами вони нічого не досягнуть, і радили припинити стояння біля «білого дому», основний аргумент: я чиновник і живу в однокімнатній квартирі, а ви що віллу хочете? Дивно питати таке людей, які взагалі житла не мають, їм і однокімнатна квартира в гуртожитку за щастя.

Цікаво, що пікетанти щиро вірили, що Президент допоможе їм у вирішенні питання із житлом. Вони говорять, що Ющенко їх добре знає, ще з часів, коли просто очолював Нашу Україну. Кажуть, що то, очевидно, йому просто не дають вирішити проблему їх сім’ї. Цікаво, хто не дає? Губернатор Прикарпаття Микола Палійчук, який є не просто ярим прихильно ідей Нашої України, а й ще являється кумом Ющенка. Очевидно, якщо би Президент дійсно перейнявся проблемами сім’ї, то пан Палійчук зробив би своєму кумові приємність і вирішив квартирне питання сім’ї Гриньків.

В 11.15 на урочисте нагородження Президентом видатних діячів Прикарпаття почали підтягуватися журналісти (захід був задекларований на 11.30). Нічого нового, показ посвідчень, прохід через металошукач (журналісти, то такі люди, що і бомбу в кишені пронести можуть), огляд сумочок і врешті можна було зайти до зали. Місць обмаль, все зайняте видатними діячами.

Потім чекання, Ющенко уже традиційно запізнювався. В 12.00 до зали почати заходити київські журналісти і на їх прикрість і шалений подив, місць для них не вистачило. Почали швиденько доносити стільці, столичникам, а тим більше панянкам, не пристало стояти, як провінційним журналістам.

Врешті, о 12.15 прозвучало «Шановні присутні, Президент України Віктор Ющенко!»

Далі буде.

old_editor, 10.12.2009 17:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини