На перше грудня цього року групу інвалідності визначили 603 хворим – Наталія Ветоха

У поліклініках Івано-Франківська лікуються 8161 хворий, які мають групу інвалідності, з них 2537 – безстрокову. За словами заступника головного лікаря Івано-Франківської міської клініки №3 Наталії Ветохи, на обліку перебувають 830 дітей-інвалідів.

Переважає кількість інвалідів третьої групи – 48,8 %, першої та другої — 11,6 % та 39,6 %. На перше грудня групу інвалідності визначили 603 хворим. На першому місці за словами Наталії Ветохи, захворювання системи кровообігу, друге – злоякісні пухлини, третє – травми, отруєння чи інші наслідки зовнішніх причин, останнє місце посідають хвороби кістково-м’язової системи та сполучної тканини, далі розлади психіки та поведінки.



Серед дитячого населення в першості — вроджені аномалії – 44,2 на 10 тисяч, потім хвороби нервової системи – 40,6 на 10 тисяч та розлади психіки та поведінки 25,1 на 10 тисяч дитячого населення. Наталія Ветоха зазначила, що первинна інвалідність у дітей по місту нижча, ніж по області.

Всього, говорить Наталія Ветоха, для інвалідів виписано ліків на 34 тисячі 100 гривень. «Дорослим інвалідам, які не можуть самостійно прийти в клініку, організовуються виїзди спеціалістів додому. Інваліди забезпечуються візками та протезами», — говорить Наталія Ветоха.

Однак, державного забезпечення замало, враховуючи пенсії інвалідів та співвідношення до них цін на необхідні препарати, наголошує заступник головного лікаря міської клініки №3.



old_editor, 10.12.2009 11:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини