Депресією найбільше хворіють ті, хто працюють близько до людей — психолог

Дослідження американських науковців показало, що найдепресивнішими професіями вважаються ті, які входять у сферу догляду за літніми людьми та дітьми. До цієї ж категорії належать офіціанти, бармени та кухарі. У третини респондентів спостерігалося хронічне зниження настрою, порушення сну та втрата апетиту.

Психолог Наталя Мухітдінова каже, якщо дивитись загалом, то частіше депресіями хворіють ті, хто найближче співпрацює з людьми: вчителі, лікарі, міліціонери, соціальні волонтери також ті, чия праця не принесе результату – працівники хоспісів, центрів СНІДУ, вони у групі ризику.

«Якщо говорити про глибшу причину депресій у професійній сфері, то це причина роботи, яка не приносить задоволення, коли доводиться робити, те що не твоє, що не подобається», — говорить експерт.

Найменше згідно дослідження, депресіями страждають науковці. Наталя Мухітдінова каже, що для людей інтелектуальної діяльності робота швидше захоплення, бо займатись наукою будь-хто не зможе, необхідно володіти певними базовими нахилами, у науковців завжди є мета своєї діяльності.

old_editor, 09.12.2009 15:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини