На сьогодні ми провели багато заходів та робіт з підготовки до відвантаження меланжу — Юрій Романюк

Відповідно до досягнутих міжнародних домовленостей відвантаження компонентів ракетного палива (меланжу) з території складів, які розташовані в селі Ценжів (Івано-Франківська область) розпочнуться в лютому-квітні наступного року. Однак військовослужбовці бази зберігання цього окислювача ракетного палива вже зараз готуються до проведення робіт з перевезення.

«На сьогодні ми провели багато заходів та робіт з підготовки до відвантаження меланжу, — розповів тимчасово виконуючий обов’язки командира частини майор Юрій Романюк. – Уже провели орієнтовні розрахунки по відвантаженню меланжу загальної кількості та по кожному типу окремо. Проведено огляд та практичні випробовування трубопроводу, по якому меланж буде перекачуватись з резервуарів зберігання до залізничних цистерн. Також ми ретельно перевірили працездатність та надійність усіх технічних засобів, які будуть застосовуватись для відвантаження меланжу безпосередньо у залізничний транспорт».



Крім цього, військовослужбовці, опираючись на досвід відвантаження окислювача в інших базах зберігання, значно удосконалили систему освітлення на території, зробивши її більш пристосованою для таких потреб. Багато уваги було приділено стану засобів індивідуального захисту всіх військовослужбовців частини, а з особовим складом аварійної команди, яка при можливому проливі меланжу ліквідовуватиме забруднення території, проведені додаткові тренування. Разом із спеціалістами з «Укрзалізниці» була перевірена вся колія, що проходить територією частини, і яка йде від залізничної магістралі до бази. За висновками експертів, на сьогодні вона технічно справна і придатна до подачі вагонів та збирання потягів.

«Враховуючи те, що роботи з відвантаження будуть проводитись у холодну пору року, ми потурбувались про людей, які будуть безпосередньо виконувати роботи з перекачки окислювача, — зауважив майор Юрій Романюк. – Ми додатково обладнали місце переодягання та обігріву людей. Там встановлено чавунну піч і електрообігрівачі. Отже, можна буде і самому зігрітись, і одяг просушити. Також там є душова кімната, водогін та резервуар якої ми додатково утеплили».



Нагадаємо, що на території цієї бази зараз зберігається майже 2,2 тонни компонентів ракетного палива (меланжу).

Підполковник Тарас Грень.

Західний інформаційний центр Міністерства оборони України.


old_editor, 09.12.2009 13:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини