При депресії найкраще звертатись до психоаналітиків, але їх бояться – Наталя Мухітдінова

Млявість, дратівливість, умисна самотність – все це ознаки зимової хандри, або так званої зимової сплячки, каже психолог Наталя Мухітдінова, короткий і день брак сонця гнітюче діють на самопочуття.

Психолог каже, що при перших ознаках депресії найкраще одразу звертатись до психіатрів, вони як ніхто розбираються у душевних станах, але їх бояться. «Психолог ніколи не пропустить депресію, і порадить як краще вийти із ситуації», — говорить Наталя Мухітдінова.

Експерт радить одразу не купувати дорогі препарати та без огляду ковтати все під ряд. Якщо список запропонованих лікарем препаратів викликає сумніви у їх доцільності можна звернутись до іншого лікаря, ніхто не зобов’язаний лікуватись в одного медика.

«До прикладу, приписали комплекс вітамінів, ціна яких понад 80 гривень, але основний компонент вітамін В6, який сам по собі коштує не більше 6 гривень, в цьому разі варто уважно віднестись до запропонованого лікування зимової депресії і не витрачатись марно», — говорить Наталя Мухітдінова.

Часто сезонні занепади психічного тонусу потребують медикаментозного втручання, Наталя Мухітдінова радить мати міру і відповідально віднестись до приймання ліків.



old_editor, 10.12.2009 11:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини