Ющенко на Прикарпатті: Нагороди і лекція з історії від Президента

«Шановні присутні, Президент України Віктор Ющенко!», всі присутні в залі піднялися й оплесками привітали Гаранта Конституції. Потім традиційне «Ще не вмерла Україна».

Так почався офіційний захід під назвою «Церемонія вручення державних нагород України працівникам підприємств, установ та організацій з нагоди 70-ї річниці утворення Івано-франківської області».

У вітальному слові Віктор Ющенко примудрився прочитати невеличку лекцію з історії України: про заснування УНР, ЗУНР, а потім їх щасливе об’єднання.

«Зараз ми виконуємо ту місію, про яку мріяв Іван Франко», — сказав Віктор Ющенко і додав, що становлення свобод за одну ніч після підписання декларації про незалежність, не досягнути.

Також Президент наголосив на тому, що в Івано-Франківську (Президент наголошував перший склад ) живуть справжні патріоти України. «Це дійсно еліта нації», — сказав Віктор Ющенко.

Після короткого вітального слова розпочалася офіційна церемонія нагородження. Відзнаки отримали чиновники, освітяни, керівники підприємств, діячі культури. Після вручення останньої нагороди Президент, спробував пожартувати: «Це все ходоки на Говерлу». На Говерлу 24 серпня з Президентом зазвичай піднімаються всі члени Нашої України, то виходить, що нагороди отримали «всі свої»?. Хоча ні, серед нагороджених був і заступник голови ОДА Володимир Шкварилюк, який очолює обласну організацію «Фронт Змін», так що нагорода перепала і «яценюкам».

Після офіційного заходу Віктор Ющенко вручив документи на житло матері і дитині, які продали своє помешкання, щоб зробити дитині операцію. Справедливість відновлено. Щаслива дівчинка обіймає Президента, а потім фото на пам’ять Віктор Ющенко, мати і дочка, фотографує губернатор Прикарпаття Микола Палійчук.

Підходу до преси не було. Всі високопосадовці пішли готуватися до наступного заходу в Драмтеатрі, який відбудеться о 14.40.



Далі буде.


old_editor, 10.12.2009 18:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини