Мешканців Івано-Франківська буде захищати Громадський патруль!

«Влада має дати відповідь: чому вона зволікає, не вирішуючи проблеми своїх мешканців?» - Юрій Соловей.

За ініціативи Юрія СОЛОВ’Я, з початку грудня розпочинається програма «Громадський патруль». Передача тривалістю 5 хвилин виходитиме у будні дні в ефірі ОТБ «Галичина», радіо «Західний полюс», а її текстовий варіант висвітлюватиметься у газеті «Репортер». Програма створена для того, щоб показати реальний стан речей у комунальній сфері, продемонструвати міській владі нагальні господарські проблеми, які потрібно ефективно вирішувати.

До тих мешканців, які зателефонують за номером спеціально створеної гарячої телефонної лінії (59-50-50) та зареєструють своє звернення, виїде група журналістів і представників Громадського Форуму. Вони висвітлять у ЗМІ ту чи іншу проблему та в подальшому слідкуватимуть за ходом її вирішення.

В той же час, до представників міської влади буде надсилатися звернення щодо необхідності вирішення конкретної проблеми. Посадовці також будуть запрошені й на саму зйомку «комунальних» сюжетів.

За словами лідера Громадського Форуму: «Влада має дати відповідь: чому вона зволікає, не вирішуючи проблеми своїх мешканців. Саме для того, щоб змусити відповідні структури вирішувати нагальні комунальні проблеми пересічних івано-франківців ми й створили «Громадський патруль», - каже Юрій СОЛОВЕЙ.

На думку лідера Громадського Форуму, саме громада повинна контролювати дії комунальників та й івано-франківської влади вцілому. Тільки таким чином ми зможемо досягти хоч якихось позитивних змін у нині занедбаній господарці міста.

«Громадський патруль дасть можливість людям напряму звертатись до представників влади та вимагати вирішення своїх проблем», - вважає голова організації.

Загалом, ініціатори проекту сподіваються, що завдяки такому методу інформування комунальних структур та представників міської влади, значна кількість нагальних проблем простих людей буде вирішена. Разом з тим, жителі міста зможуть частіше побачити у себе в дворі або під’їзді того чи іншого посадоця, з яким у них буде можливість безпосередньо поспілкуватися. Таким чином, завдяки пресі, радіо та телебаченню буде забезпечуватися прямий зв’язок мешканців з представниками влади, відбудеться оприлюднення комунальних проблем простих людей з вимогою негайного їх вирішення.

old_editor, 24.11.2009 15:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини