Не кожен той, хто користується землею, має на неї офіційні документи. Тобто, кошти за її використання не виплачуються- Семанишин

Нещодавно відбувся круглий стіл за участі підприємців та представників управління земельних відносин. На розгляд питання про затвердження міською радою «Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель комунальної власності м. Івано-Франківська» прийшло 10 осіб, троє з яких журналісти й один підприємець, член ради підприємців при міському голові.

Основною проблемою, як зазначив начальник управління земельними ресурсами в місті Михайло Семанишин, є те, що порядок здійснення державного контролю та охорони земель є чітко окресленим у законі, а порядок здійснення самоврядового контролю не врегульовано взагалі, що створює проблеми в охороні значної кількості земельної території міста.

«Не кожен той, хто користується землею, має на неї офіційні документи. Тобто, кошти за використання цієї землі не виплачуються, що тягне за собою значні збитки», - каже Михайло Семанишин.

На круглому столі також говорили про те, що для урегулювання самоврядного контролю у місті, необхідно мати свій спеціальний орган, тобто, власне, управління земельних відносин.

«Наприклад, у багатоповерхівці на першому-другому поверхах є нежитлові приміщення, власники яких є землекористувачами, однак, за цю землю вони не сплачують. Власне спеціальний самоврядний керуючий орган й займатиметься контролем цих земель», - заявив Олексій Лозовий, працівник управління земельними ресурсами.

old_editor, 24.11.2009 14:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини