Уряд виробив єдиний алгоритм дій для всіх навчальних закладів, щоб не перевантажувати ні дітей, ні вчителів — Василь Бойчук

Кабінет Міністрів доручив Міністерству охорони здоров'я та регіональним державним адміністраціям запобігти введення спеціальних режимів навчання в школах і вузах після перерви у зв'язку з епідемією грипу.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 18 листопада. Зокрема уряд доручив забезпечити дотримання переважно п'ятиденного режиму навчання та відновлення навчального процесу без вимоги у школярів і дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади, додаткових довідок.

Також уряд доручив забезпечити функціонування в школах і вузах медичних пунктів і амбулаторій для контролю стану здоров'я учнів та студентів.

«Це вперше, напевно, за весь час на такому рівні приділяється увага цим заходам, пов’язаних із карантином. Карантини були і раніше, але саме врегулювання питання залишалося виключно в компетенції місцевих органів влади та державних адміністрацій, які по-різному трактували відпрацювання. В тому числі, за рахунок збільшення начальних тижнів. Відпрацьовували по суботах. Шість днів навчання – для дітей це заважко. Це я кажу, як керівник, який 15 років пропрацював директором школи. Окрім того, кожен навчальний заклад це міг трактувати по-своєму. Свого часу я звертався з відповідним листом у міську санстанцію, яка однозначно стверджувала, що це є перевантаження учнів. Тепер же однозначно видно, що уряд свідомо зайнявся цією проблемою і він виробив єдиний алгоритм дій для всіх навчальних закладів. І це є оптимальна ситуація. Щоб не перевантажувати ні дітей, ні вчителів», — говорить Василь Бойчук, секретар Івано-Франківської міської ради.

old_editor, 21.11.2009 14:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини