Українці виживають не завдяки державі, а всупереч їй - Кость Бондаренко

Українці зараз більш єдині, ніж у 2004 році. Так вважає політтехнолог, директор інституту імені Горшеніна Кость Бондаренко.

«Кризові явища в державі призвели до того, що на перший план у людей вийшли економічні питання і аж ніяк не політичні, - говорить політтехнолог, - Спільним ворогом для українського народу стала сама держава в особі її влади, вся владна горизонталь - від Ющенка до начальників ЖЕО. Всі виживають не завдяки державі, а всупереч їй».

За словами Костя Бондаренка, в країні існує безліч штучно насаджених стереотипів.

«За даними дослідження, яке проводилося років зо два назад, 38 % мешканців східних регіонів не були на заході країни. При чому в них склалися стереотипи про тутешніх жителів, як про затятих патріотів, які ненавидять «москалів». 33 % жителів західних областей ніколи не були на сході Україні. При чому вони твердо переконані, що там живуть люди, що ненавидять «западенців», - говорить Кость Бондаренко, - За даними того ж дослідження 70 % східняків ніколи не були у Європі, але при цьому вони твердо переконані, що НАТО та Європейський Союз нам не потрібен».

Кость Бондаренко наголосив, що такі стереотипи підігріваються перед кожними виборами в державі.

old_editor, 20.11.2009 20:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини