Пластиковий посуд є форс-мажорним при використанні. Впливає на чоловічу потенцію, вражає імунну систему - токсиколог

Пластиковий посуд можна придбати у кожному побутовому та продуктовому магазинах. Коштує він недорого й дуже зручний у використанні для туристів та просто для виїзду на природу. Такий посуд є одноразовим й після застосування, його можна викинути.

Як розповідає токсиколог міської санітарно-епідеміологічної станції Ярослав Триф'янчин, пластиковий посуд містить речовини фенол, стенол, хлористий веніл, які знаходяться у другій-третій зоні ризику для здоров'я, а отже шкідливі.

«Пластиковий посуд є форс-мажорним. Вплив шкідливих речовини на організм дуже важко простежити, бо його не використовують постійно. При постійному використанні цього посуду, він може негативно впливати на чоловічу потенцію, пошкоджувати імунну систему та спричиняти інші захворювання», - пояснює токсиколог.

Ярослав Триф'янчин також зауважив, якщо такий посуд є добре заполімеризований, то шкоди він завдає менше. Він радить використовувати в побуті скляний чи керамічний посуд, а також картонний.

«Сьогодні одноразовий виробляють й картонний посуд. Він має екологічні переваги - утилізується й не приносить шкоди повітрю. Також, він кращий і за гігієнічними властивостями», - каже Ярослав Триф'янчин.

old_editor, 20.11.2009 13:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини