Педагоги навіть не сподівалися, що буде стовідсоткова проплата за період карантину — Любов Гордійчук

Освітяни отримають заробітну плату за період карантину у повному обсязі. Завдяки прийнятій Кабінетом Міністрів постанові «Про оплату праці працівників установ та закладів освіти в умовах поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань». Метою цієї постанови є недопущення зниження рівня соціальної захищеності освітян під час карантину. Згідно з постановою, на період вимушених канікул в усіх навчальних закладах та установах освіти незалежно від форми власності оплата праці педагогічних працівників та осіб з числа керівного, адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу, яким дозволяється вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями в тій же установі, здійснюватиметься з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, що передувала початку канікул. Оплата праці інших працівників здійснюватиметься у розмірах, які вони отримували до початку канікул. Кабмін заборонив на цей період примусово відправляти працівників у відпустки без збереження заробітної плати, а щорічна відпустка буде надаватися лише за їх бажанням.

Забезпечення фінансування оплати праці працівників установ та закладів освіти в повному обсязі здійснюється центральними та місцевими органами виконавчої влади, до сфери управління яких належать установи та заклади освіти.

«Педагоги навіть не сподівалися, що буде стовідсоткова проплата за період карантину. Особливо, якщо взяти до уваги складну економічну ситуацію в державі. Йшла мова про виплату 2/3 частини окладу. Про відпустки за власний рахунок мова теж не йшла. Освітяни сподівалися на позицію Уряду. Ми зараз отримали гроші за жовтень у повному обсязі. І до 10 листопада ми здали табелі на аванс згідно тарифікаційного списку. Технічному персоналу також іде стовідсоткова проплата. Проблем з грошима немає жодних», — Любов Гордійчук , директор Комарівської ЗОШ Галицького району.

old_editor, 19.11.2009 20:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини