Якщо підвищити соцстандарти моментально, то відбудеться дисбаланс у економіці - економіст

Всупереч заявам прем’єр міністра України Юлії Тимошенко про те, що підписання президентом закону про підвищення соціальних стандартів є економічним тероризмом, багато експертів сфери економіки вважають, що при розумному підході та чіткому впроваджені цей закон позитивно відіб’ється на фінансовій системі України.

«Узагалі я вважаю, що така ініціатива добра. Звичайно, це потрібно планувати уже на наступний рік. Тоді буде можливість закласти ці витрати до державного бюджету, - розповідає «Малакаві» економіст Денис Шидорюк, - Якщо підвищити соцстандарти моментально, то відбудеться дисбаланс у економіці. Потрібно буде шукати нові джерела доходів, що безумовно дасть величезні ускладнення».

Таке поступове підвищення соціальних стандартів для населення розпочалося у 2005 році та проводилося щоквартально.

«Це необхідна та здорова тенденція. Враховуючи постійне та часте підняття акцизів на тютюнові та алкогольні вироби, бюджет на наступний рік буде наповнений, не зважаючи на декілька мільярдів зовнішнього боргу, який Україна повинна буде погасити у 2010 році, - говорить економіст, - Хотілося б наголосити, що успіх цих впроваджень залежить від розумного його впровадження».

old_editor, 19.11.2009 16:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини