«Елегія» з розряду банкрутства не вибереться ніколи. Працівникам боргують 300 тис. грн. облрада і власник об’єднання

Одним з найбільших боржників по заробітній платі в Івано-Франківській області є мистецьке об'єднання «Елегія», що у 2000 році було утворене у Народному домі «Княгинин», і вже упродовж тривалого часу вважається банкрутом.



«МО «Елегія» з розряду банкрутства не вибереться ніколи. Заборгованість по заробітній платі становить близько 300 тис. грн. Частину цього боргу повинна погасити облрада, іншу частину - керівник організації»
, - розповідає Ярослава Ульванська, начальник управління праці ОДА.

Як пояснює начальник управління праці, спочатку організація перебувала у комунальній власності й заробітна плата виплачувалася за поданням обласної ради. Згодом, згідно закону про мистецькі організації, «Елегія» перейшла до державної власності, відповідно, обласна рада відмовила у фінансуванні. На цей момент, як пояснює Ульванська, борг по заробітній платі уже був - більше 100 тис. грн.

«Єдиний вихід - подавати клопотання перед головою облради, щоб сприяв погашенню боргу. Решту боргу повинен сплатити керівник організації, - каже Ярослава Ульванська. - На сьогодні є рішення суду про погашення заборгованості, тому тут потрібно виконавчій службі бути прискіпливішою».

old_editor, 19.11.2009 13:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини