Тимошенко не виключає, що післязавтра у деяких регіонах карантин скасують

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко не виключає, що 20 листопада у деяких регіонах України буде скасовано карантинний режим.

Про це Юлія Тимошенко сказала сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

«У п’ятницю (20 листопада) на засіданні Державної протиепідемічної комісії, яку очолює перший віце-прем’єр-міністр Олександр ТУРЧИНОВ, необхідно проаналізувати всі оцінки ситуації, які дадуть регіональні санепідлікарі, щоб ми мали можливість, спираючись на їхні дані, на оцінку ситуації у кожному регіоні, прийняти всі необхідні рішення», - сказала Юлія Тимошенко.

Водночас, прем’єр вважає очевидним, що всі регіони України по-різному виходять з епідемії. «Немає загальної ситуації. Є частина областей, у тому числі Київ, які ще мають на своїй території перевищений епідемпоріг. Є частина областей, особливо східні та південні, які так і не досягли епідемічного порогу», - пояснила вона.

На думку Юлії Тимошенко, необхідно визначити всі області, у яких можуть бути скасовані карантинні заходи.

Голова уряду також додала, що на сьогодні рівень захворюваності на грип і ГРВІ суттєво скоротився порівняно з піковим днем 4 листопада, коли було зареєстровано 127,254 тис. хворих на грип та ГРВІ.

Юлія Тимошенко наголосила на необхідності продовжувати роботу для підготовки лікувально-профілактичних і медичних закладів до другої та третьої хвиль захворюваності на грип та ГРВІ.

Зокрема, за її словами, за цей час уряду необхідно відкоригувати свої дії та плани з проведення реформи фармацевтичної галузі, переоснащення санепідстанцій та лікувально-профілактичних закладів, а також з розробки стратегії вакцинації населення України.

УНІАН
old_editor, 18.11.2009 18:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини